رژیم جمهوری اسلامی مروج مواد مخدر در سطح داخلی و بین المللی

رژیم جمهوری اسلامی مروج مواد مخدر در سطح داخلی و بین المللی

آرام محمدی

آسونیوز- از همان روزهای ابتدایی بر سرکارآمدن رژیم جمهوری اسلامی تا کنون، شعار و پروپاگاندای مبارزه با مواد مخدر هم در داخل و گاها در سطوح بین المللی از سوی حاکمیت ایران بارها به گوش رسیده است.

اما واقعیت های موجود در بطن جامعه و میان خانواده ها و انتشار روزمره تصاویر و ویدو کلیپ هایی با مضامین گسترش اعتیاد در اقصی نقاط ایران، گویای واقعیتی انکارناپذیر از بسط و ترویج انواع مواد مخدر توسط خود حاکمیت و نهادهای امنیتی و سپاه به عنوان برگترین مافیای مواد مخدر است.

هر چند تا کنون آمار رسمی و واقعی از اعتیاد کسانی که مستمراً و یا افرادی که تفننی مواد مخدر مصرف می کنند در دسترس نیست، اما به اذعان دبیر کل سابق دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیش از ٤ میلیون و ٤٠٠ هزار نفر مصرف کننده مستمر در ایران وجود دارد. بدون شک آمارهای غیر رسمی عدد و ارقام اعلام شده حکومتی را غیرواقعی دانسته و تعداد افراد مبتلا به مواد مخدر، بویژه نوع صنعتی را بیشتر از آمارهای رسمی می دانند.

در این مجال کوتاه باید آمار افراد مبتلا به مواد مخدر در زندان ها را که توسط مسئولین و حراست زندان ها توزیع و پخش می شود و آمار دقیقی نیز از آن در دسترس نیست را به این مقوله افزود.

دسترسی سهل به انواع مواد مخدر "سنتی و صنعتی"، فقدان برنامه ای جامعه برای مبارزه با این پدیده و دستاورد که از حکومت های قبلی و فعلی بوده، عدم برخورد با مافیای مواد مخد از خُرد پا تا کلان، ترانزیت مواد در داخل و خارج از مرزها توسط لجستیک سپاه و ارگان های امنیتی و... موجب دستیابی سهل به مواد مخدر هم در میان خانواده ها، مدارس، دانشگاه ها، مکان های عمومی و خصوصی و غیره شده است.

در نتیجه: در هم تنیده شدن تجارت مواد مخدر که به صنعتی درآمدزا مبدل شده، از یک سو به سرکرده های ارشد نظامی بویژه سپاه و نهادهای امنیتی، وابستگان و دلالان نزدیک به حکومت و لباس شخصی ها وصل است و قطع به یقین شبکه های عظیم قاچاق انواع مواد مخدر بدون حمایت های مالی، امنیتی و لجستیکی صورت نمی گیرد و از سوی دیگر به حربه ای برای سرکوب و ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه مبدل شده است.


533 بار دیده شده‌‌


PM:03:43:18/07/2022