گزارش آماری کوتاهی از نقض حقوق بشر در حوزه کولبران، بازداشت و خودکشی ها در کردستان در ٤ ماه اول از سال جاری

گزارش آماری کوتاهی از نقض حقوق بشر در حوزه کولبران، بازداشت و خودکشی ها در کردستان در ٤ ماه اول از سال جاری

تهیه و تنظیم: آلا محمودی

متن زیر گزارشی کوتاه از نقض حقوق بشری توسط رژیم جمهوری اسلامی در کردستان ایران است. در این گزارش، آماری از رویداد های مرتبط با زندانیان، خودکشی شهروندان و کشتار سیستماتیک کولبران در ٤ ماه اول سال ١٤٠١ ار‌‌ائه می شود.

نقض فاحش و آشکار حقوق بشر در ایران و کردستان تنها مختص به دوره ای خاص نیست و رژیم جمهوری اسلامی از بدو تاسیس و استقرار نامشروع خود همواره از سرکوب، اعدام، کشتار کولبران، قتل شهروندان، شلاق و غیره به عنوان اهرمی در راستای ارعاب و وحشت با هدف بقای خود بهره برده است.


در ایران تحت حاکمیت رژیم جمهوری اسلامی، از مدیران و مسئولین ارشد سیاسی، نظامی، امنیتی، قضایی و حتی فقهی گرفته تا پایین ترین افراد وابسته و ارکان اداری ذیربط، جزو ناقضان حقوق بشر هستند و با این وجود، این حکومت که به اصطلاح مبتنی بر ولایت فقیه، هیچگاه بار مسئولیت این امر را بر عهده نمی گیرد و همین مسئله موجب نارضایتی شهروندان داخلی و نهادهای حقوق بشری بین المللی شده است.

کولبر/ کولبران از یک سو همواره قربانی وعده های بی سرانجام حاکمیت، کشتار سیستماتیک و هدفمند، فقدان فرصت های شغلی بوده و از دیگر سو، ناملایمات اقتصادی و معیشتی و به خصوص در شرایطی که بیماری کرونا نفس همگان را به شمارش انداخته، دست و پنجه نرم می کنند.

در طول ٤ ماه گذشته از سال جاری، جمعاً ١٤٤ کولبر کشته و زخمی شده اند و از این تعداد ١٤ نفر با شلیک مستقیم نیرهای نظامی و امنیتی به قتل رسیده اند و ١٣٠ کولبر دیگر بر اثر انفجار مین، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در رودخانه و ریزش بهمن و غیره زخمی شده اند.


زندانی/ علیرغم فرسودگی زندان ها، استفاده ی بیش از حد ظرفیت از فضای زندان ها در ایران و کردستان، انتقاد نهادهای حقوق بشری در خصوص وضعیت زندانیان از جمله زندانیان سیاسی و زنان زندانی و... رژیم جمهوری اسلامی برای ایجاد رعب و ترس در میان شهروندان، به بهانه های واهی و بالاخص اتهامات امنیتی، اقدام به بازداشت های گسترده و بعضا فله ای می کند.

در این میان، در همین بازه زمانی دستکم ٣١٧ شهروند زندانی و احضار، که از این آمار ٢٧٣ نفر زندانی و ٤٤ تن دیگر احضار شده اند.

خودکشی/ علل و ریشه ی خودکشی های پیایی در میان طیف های مختلف سنی در شهرهای مختلف کردستان، بر می گردد به بی تدبیری و سوء مدیریت ارگان های مربوطه و دولت و در نهایت حاکمیت ایران در قبال جان و مال شهروندان.

جامعه شناسان و کنشگران مدنی بر این باورند که، فقر، بیکاری، افسردگی، ناامیدی به آینده به ویژه در میان نسل جوان و نوجوان اعم از پسر و دختر، بیکاری های طولانی مدت و بیماری کرونا از عمده ترین دلایل خدکشی ها در کردستان هستند.

در ٤ ماه نخست از سال جاری، در شهرهای مختلف کردستان و در میان افرادی که اقدام به خودکشی کرده اند، ٦٤ نفر به شیوه های مختلف دست بە خودکشی زدە و جان خود را از دست داده اند. از این آمار ٣٢ نفر مرد، ١٨ زن و ١٤ نفر کودک و نوجوان بوده اند.




424 بار دیده شده‌‌


PM:03:37:24/07/2022